KAŞAR PANE

 
                                   KAŞAR PANE





 Dışarıda yediğimiz evde yapıp hüsrana uğradığımız tarifler vardır buda onlardan bir tanesidir herşeyi özenle hazırlarız paneleriz yağa peyniri atınca peynir akar yanar .işte size bunu lezzetli peynir panenin püf noktasını anlatacağım tarif çok basit.

MALZEMELER
Kaşar peyniri parmak kalınlığında kesilmiş
yada burgu peynir
2yumurta
2çorba kaşığı su
un
2 paket pane harcı
yada ekmek kırıntısı

YAPILIŞI
peynirleri önce una bulayın fazlalığı hafifçe silkeleyin yumurta ve suyu çırpın, pane harcını yaygın bir tabağa dökün  (hepsini dökmüyoruz buladıkça ıslandığı için azar azar kullanıyoruz )
Önce un, sonra yumurta, sonra pane. Bu işlemi tekrar yumurta, pane harcı na bulayarak tekrarlıyoruz. (İkinci bulamada un kullanmıyoruz )peynirin üzerinde kalın bir tabaka oluşturuyoruz ki kızartırken akmasın içide yumuşak kalsın.Hazırlanan paneleri 2 saat dolapta bekletiyoruz.  Derin yağın içinde sararıncaya kadar kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN 💗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder