ENGİNAR DOLMASI


                           ETLİ ENGİNAR DOLMASI


Enginar son derece faydalı ve değerli bir sebzedir.Yüksek orada protein ve karbonhidrat vardır


* Düşük yağ içeriği nedei ile de, diyet dostu bir sebzedir.

* Karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

* A,D, D2, B6 ve C vitaminleri açısından zengin olan enginar; beyin yorgunluğunu giderir
.
*kalp ve karaciğer dostudur

Enginar, kandaki şekeri düşeren bu değerli sebze, şeker hastaları için de çok faydalıdır.

* Sindirimi kolaylaştırır.

* Kandaki şeker oranını ayarlar,
*
* Kanı temizler.

Daha yazamadığım bir çok faydası vardır. Bizde enginar mevsiminde bolca tüketmeliyiz. 

MALZEMELER

3_4 Enginar
Yarım kg kuşbaşı  et
1soğan 
1büyük domates 
3_4 tane yeşil biber
6_7tane mantar

YAPILIŞI

Enginar aldığıınız yerde dolmalık istediğinizi söyleyerek hazırlamasını isteyin.
Derin bir tencereye enginarları yerleştirin yarısını geçecek kadar su bir tutam tuz ,1çorba kaşığı zeytin yağı ilave edip enginarların kabukları yumuşayana kadar haşlayın.
Etleri çok küçük doğrayıp pişirin.etler pişince biraz suyundan ayırıp (1kase kadar) kavurun ,soğanı,mantarı ,biberleri küçük  doğrayın kavurun.etleri ilave edip beraber karıştırın domatesi de içine rendeleyin.ayırdığınız et suyunuda içine koyup biraz daha pişirin.
Enginerların fazla suyu varsa dökün içini hazırladığımız etleri doldurun .Biraz daha pişirin. 

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder