KAMBE BİBER TURŞUSU
MALZEMELER
1.5 kg kambe biberi
1çay kaşığı silme şeker
1çay kaşığı silme tuz
1çay kaşığı sıvıyağı
1tatlı kaşığı sirke
1diş sarımsak
2 büyük havuç
yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesip içlerindeki tohumları temizleyip yıkayın. Bir tepsiye dizin havucu rendeleyin, maydanozu incecik kıyın. Sarımsakları ayıklayın. Herbir biberin içine havuç ve maydanozları dolduruyoruz. 1diş sarımsak koyup şeker, tuz, sıvıyağı , sirke döküp 200 derecede 15 dk pişiriyoruz kavanozların kapaklarını küçük bir tencerede kaynatın. Fırından çıkan biberleri sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. sıkıca kapatıp ters çevirin soğumaya bırakalım. Serin bir yerde yada dolapta saklayın.
AFİYET OLSUN 💗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder