BUDAPEŞTE PASTA
BUDAPEŞTE PASTA
Dış keki acıbadem kurabiyesi tadında içi muhteşem kreması ile pastanelerde satılan pastanın tarifini vermek istedim.
Kreması için pastacı kreması yada hazır pasta kreması da kullanabilirsiniz.
Keki
200 Gr lık klasik su bardağı
125 Gr yumurta beyazı (4yada 5 yumurta)
100gr Badem unu (1 su bardağı)
25 Gr un (2 çorba kaşığı silme)
10 gr nişasta (bir çorba kaşığı)
Krema
100 Gr süt kreması (soğuk olarak kullanılacak)
1 pk krema şanti
1 pk beyaz çikolata+50 gr süt kreması
2 çorba kaşığı süzülmüş labne ( mis labne kullanıyorum daha yağlı oluyor)
Yarım pk vanilya
Yapılışı
Krema
50 gr kremayı ısıtıp içine çikolata yı atarak eritin bir kenara alın.
100 Gr soğuk kremayı kabarana kadar çırpın ve toz haline olan kremşantiyi ekleyin çırpmaya devam edin ardından çikolatalı karışımı da ekleyip bir süre daha çırpın labne peynirinide ilave edip karıştırın dolaba kaldırın.
Kremayı mikserle kabarana kadar çırpın
Yumurta beyazı ve şekeri krema gibi olacak şekilde çırpın ters çevirdiğinizde düşmeyecek kıvamda olması gerekir.
Badem unu,un, nişastayı bir kapta karıştırın ve yumurta beyazlarına alttan üste doğru söndürmeden yavaşça karıştırın.karışımı sıkma torbası na alıp şeritler halinde ince olmayacak şekilde sıkın.alt üst ayarda 160 derecede 25 dk yada fanlı ayarda 20 dk pişirin . Fırından çıkarıp mutfak bezi arasında oda ısısına geldikten sonra ters çevirip dikkatlice yağlı kağıdı çıkarıp başka bir yağlı kağıt üzerine alın hazırladığınız kremayı üzerine sürün bir kenarına çilekleri (yada muz) sıralayın yağlı kağıt yardımıyla sarın.Sarma sırasında kırılmalar olabilir bu kekin özelliği bu .3_4 saat buzdolabında bekletin isterseniz üzerine pudra şekeri serpin yada çikolata eriyebilir siniz.
Afiyet olsun 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder