BAKLAVALIK YUFKADAN ÇITIR BÖREK



       BAKLAVALIK YUFKADAN ÇITIR BÖREK


Bir börek olsa hem çıtır çıtır olsa,hem el açması gibi olsa hem kolay olsa olur mu Evet olur işte TARİF😍
Malzemeler
1pk baklavalık yufka
4 orta boy patates
Yarım demet maydanoz
250gr beyaz peynir
100 gr tereyağı
Su
Yapılışı
Patatesleri haşlayın soğuyunca rendeleyin,peyniri ve yıkayıp ince ince doğradığınız maydanozu la iç harcını hazırlayın.
Tereyağını eritin soğumaya bırakın

  Mutfak tezgahına yağlı kağıt serin 5 kat yufkaya kullanacağınız.uzunlamasına 1katı serin yumurta fırçası ile kabaca yağlayın  tüm katları aynı şekilde yağlayin.son katkıda yağlayıp yufkada 10 cm boşluk kalacak şekilde iç harcı yayın fazla sıkmadan rula yapın istediğiniz boyutta kesin.(Resimler yol gösterecek)
   Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı dizin ve herbir parçaya 1 çorba kaşığı su dökerek buzdolabında yarım saat bekletin
    Dolaptan çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8 rulo çıkıyor 2 tepsiden fazla börek oluyor. ben hepsini pişirmedim buzdolabı poşeti ne koyup buzluğa koydum.
   Börekleri pişireceğim zaman dolabın alt katına indirip buzu çözülünce 1er çorba kaşığı su ile ıslatıp aynı şekilde pişirdim.
Püf noktası,yağ miktarını arttırmayın yufka katlarını kabaca yağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder