KÜLAHLI MUHALLEBİLİ KADAYIF



        KÜLAHLI MUHALLEBİLİ KADAYIF




Üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık hafif bir tatlı tarifi 😍
Malzemeler
500 Gr taze kadayıf
125 gr tereyağı
Muhallebisi
3 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 pk vanilya
Şerbeti
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Kalıp
Kornet kalıbı
Sıvı yağ
Yapılışı
Önce muhallebiyi hazırlayıp üzerini streç film ile sarıp soğutun.
Tereyağını eritin soğumaya bırakın
Şerbeti hazırlayalım
Su ve şekeri kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatın limon suyu ilave edin 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın üzerini kapatın.şerbet ılık olacak.
Kadayıfı tepsiye alın ılık tereyağı ile harmanlayıp bir tutam alıp tezgaha yayın kalıpları sıvı yağ ile yağlayın sarıp elinizle iyice sıkın, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin soğumaya bırakın içindeki kalıpları çıkarın muhallebiyi pasta şırıngasına koyup içlerini doldurun üzerine şerbeti kaşıkla dökün.dolapta  1 _2 saat bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder