ŞEKER PARE


                         ŞEKER PARE



Ramazan'ı ağız tadıyla geçirirken bir yandan da bayramda ne tatlısı yapalım diye düşünmeden edemeyiz.
Size denenmiş tam not almış tam kıvamında bayram tatlıları sunacağım

Malzemeleri
125 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1çay bardağı sıvı yağ
2yumurta(1tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
3/4su bardağı un (eliyoruz kontrollü ekliyoruz)
ŞERBETİ
4su bardağı su
3su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlayın su ve toz şekeri kaynamaya başlayınca 10dk kaynatın limon suyu ilave edin 5dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Un kabartma tozu, vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın daha sonra kabartma tozu vanilya ekleyin.unu eleyerek kontrollü olarak ilave edin.kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.21 bezeye ayırarak şekil verin.yağlanmiş tepsiye aralıklı dizin üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın arkası ile çekerek çizik oluşturun 180derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca şerbeti üzerine dökün bir tepsi ile üzerini kapatıp soğumaya bırakın.
Tatlıları tepsiden almayın şerbetinin çekiyor.üzerlerini antepfıstığı, fındık,badem,hindistan cevizi, yada rendelenmiş çikolata ile süsleyin
Afiyet olsun 🙋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder