KUZU ETLİ EKŞİLİ ENGİNAR YEMEĞİ


    KUZU ETLİ EKŞİLİ ENGİNAR YEMEĞİ
Yarım kg kuzu kuşbaşı
5 Büyük enginar
1 adet büyük patates
1demet taze soğan
1çorba kaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı toz şeker
1çorba kaşığı un
1limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Enginarları 4 parçaya bölüp limonlu su da bekletin(kararmaması için)
Eti pişirin suyundan 1 su bardağı ayırıp suyunu çekene kadar kavurun.
Taze soğanları doğrayın hafifçe kavurun patatesi kabaca doğrayıp kavurmaya devam edin
Bir kasede tuz,toz şeker,un,bir limonun suyunu karıştırın.
Kavurduğunuz etli soğanın içine bu sosu döküp enginarları ekleyin ve ayırdığınız et suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder