KARNABAHAR FIRINDA
1küçük karnabahar
Sosu
2yumurta
1çaybardağı yoğurt
2çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı pul biber
Kekik,nane
Karabiber
Bulamak için
Un Üzerine
Tereyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
Karnabaharı küçük dallara ayırın sirkeli su da yarım saat kadar bekletin.
Tuzlu suda haşlayın (hafif yumuşaması yeterli). Hemen suyunu süzüp soğuk sudan geçirerek şoklayın.
Sosu için tüm malzemeleri karıştırıp (karnabahar büyükse yoğurt miktarını 1su bardağı na çıkarın)
Yaygın bir tabağa un koyup haşladığınız karnabaharı önce una sonra sosa batırıp fırın kabına yerleştirin.sos kalırsa üzerine dökün tereyağını parçalara ayırıp üzerine paylaştırın.200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek tekrar fırına verin.peynirler eriyince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder