RUS PASTASI

   
             
                          RUS PASTASI

Gösterişli aynı zamanda lezzetli yapımı kolay tatmak için beklemesi zor bir pasta tarifi istermisiniz işte tarifi aşağıda👇
Malzemeler
125 Gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1çay bardağı şeker
1yemek kaşığı tepeleme kakao
1pk vanilya
1çay kaşığı kabartma tozu
2,5 çay bardağı un (ben+1çorba kaşığı un ilave ettim)
KREMASI
600 Gr labne
3yumurta
1çay bardağı şeker
1 pk krema
1pk vanilyalı puding
Yarım limon suyu
1limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yapılışı
Krema grubu hariç tüm malzemeleri karıştırıp kurabiye hamurundan az yumuşak bir hamur elde edin.3 parçaya ayırın 1.parça taban için hamurun yarısından biraz fazla,süsleme için ceviz büyüklüğünde bir parça kalan hamuru çevresinde kullanacağız.
25cm kelepçeli kalıp kullandım . yağlı kağıt ile tabanını kaplayıp kelepçeyi kapattım fazlası mutfak makası ile çevresinden kestim.kalıbın kenarlarını ve tabanını tereyağı ile yağlayın.büyük parça hamuru tabana elinizle bastırarak yayın kenar kısımları da rulo yaparak yapıştıp elinizle duvar gibi kaplayın.dolapta dinlendirin.
Kremayı yapmaya başlayın.
Krema için
 Yumurta ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın,spatula ile unu ekleyip karıştırın.
Labne,krema, puding, limon suyu ve kabuğu nu pürüzsüz bir görünüm olana kadar çırpın yumurtalı karışıma ilave edin.
Kalıba dökün, kalan küçük parça hamuru çok ince (yaprak kadar ince) ister kalıpla isterseniz elinizle inceleyerek üzerine nazikçe bırakın.
Alt üst ayar 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 1saat alttan 2 katta 50 dk orta katta 10 dk pişirin.(kekin çatlamaması için yanına ısıya dayanıklı bir kapta su koyalım) sürenin sonunda kek ılınana kadar fırının içinde bekletin.
Ilınan kekin etrafından keskin bir bıçakla geçip çemberi açın.tamamen soğuyunca dolapta 1gece bekletin, ertesi gün servis yapın.
Aslında yapımı bu kadar uzun süre almıyor.ayrıntılı yazdığım için uzun oldu. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder