ELMALI KURABİYE


                 ELMALI KURABİYE



İç malzemesi

3 adet elma
4çorba kaşığı toz şeker
2çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Hamuru

2 çorba kaşığı yoğurt
250 Gr tereyağı yada margarin
2çorba kaşığı toz şeker
1pk kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyin toz şeker ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Altını kapatın ceviz ve tarçın ekleyip soğumaya bırakın.

Oda ısısında ki yağı şeker ile pürüzsüz olana kadar ezin yoğurdu ekleyip kabartma tozunu yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.40 küçük bezeye ayırıyoruz.
Elinizle açıp ortasına iç malzemeden koyup yuvarlayıp ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.190 derecede yaklaşık 25 dk pişirin.
Soğuyunca pudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
İsterseniz bu tarifi yarım ölçü yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder