TİRAMİSU


                              TİRAMİSU


Pandispanya
4yumurta
1su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Yarım çay bardağı sıcak su
Çeyrek limon suyu

Krema
1 litre süt
1,5 su bardağı un (200 ml bardak kullandım)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1pk kremşanti (toz olarak kullanılacak)
200 Gr labne (Mis marka kullandım)labnenin suyunu süzün

Sos
1 su bardağı sıcak su
1pk Nescafe
1 çorba kaşığı toz şeker
Biz az şekerli sevdiğimiz için 2in1 Nescafe kullandım
Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dk çırpın limon suyu ve sıcak suyu ekleyip 10 dk daha krema gibi olana kadar çırpın.katı malzemeleri eleyip yumurtalı karışıma spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırın.önceden ısıtılmış alt üst ayarda200 derecede kabaran kadar daha sonra  150 derecede pişirin.
Krema
Sütü ,şekerin yarısını ilave edin kaynatın.Kalan şeker ve yumurta sarısı nı çırpın sütten azar azar ilave edin ılınan süte unu da ilave edin karıştırın.Kalan sütü de ekleyip karıştırın tekrar ocağa koyun koyulaşana kadar pişirin.ocaktan alıp ılınana kadar karıştırın.kremanın úzerine değecek şekilde streçle kaplayıp dolapta 1 saat bekletin.Soguyan kremaya toz olarak kremşantiyi ekleyip mikser ile çırpın.Labneyi de ekleyip el çırpıcısı ile karıştırın.(labneyi mikser ile çırpmayın krema sulanır).
Soğuyan pandispanya kalıptan çıkarıp ikiye kesin altına yağlı kağıt koyup kalıba 1 katı yerleştirin üzerine sosun yarısını dökün kremanın da yarısını yayın 2 kat pandispanya yı üzerine kapatın kalan sos ile ıslatın kremayı isterseniz krema torbası ile sıkın isterseniz yayın.
Dolaba kaldırın bir gece dinlendirin servisten önce üzerine kakao ekleyin.
Krema tam donmadan önce kakaoyu elersiniz siyahlaşıp yapış yapış görünür.
24 yada 26 cm lik kelepçeli kalıb için uygun bir tarif dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder