MALZEMELER
yarım çaybardağı kırmızı mercimek
yarım çaybardağı pirinç
yarım çaybardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 soğan
1çorba kaşığı domates salçası
yarım çaybardağı sıvı yağ
SOSU
1çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI
soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile kavurun salçayı ekleyin mercimek, pirinç, bulguru yıkayıp ilave edin biraz daha kavurup üzerine su ilave edin
pişmesine yakın blendırdan geçirin tam su gibi olmasın hafif taneleri gelsin. İçine tel şehriye yi de ilave edip pişirin. Eğer suyu az olursa kontrollü olarak sıcaksu ekleyebilirsiniz. Şehriyeler pişince ayrı bir tavada tereyağı köpürene kadar eritip naneyi ilave edip karıştırın ve çorbanın üzerine dökün.
Acıyı seviyorsanız naneye acı pul biberde ekleyebilirsin
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder