Lokantalar da yemeğe doyamadığımız mezelerden acılı ezmeyi hemde daha iyisini evde hazırlamak mümkün ve hiç bukadar kolay olmamıştı.İşte malzemeler
MALZEMELER
3 büyük domates
3 yeşil biber
1 soğan
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1tatlı kaşığı acı biber salçası
1 diş iri sarımsak
Nar ekşisi/ yarım limon
yarım çaybardağı zeytinyağı
tuz
nane
YAPILIŞI
Domatesin kabuklarını soyup , biberlerin içini temizleyip maydanoz ları ayıklayıp hepsini blendırdan geçirin. Salçaları, ezilmiş sarımsağı tuz , naneyi ekleyip tekrar blendırdan geçirilir. Soğanı rendenin ince yeriyle rendeleyip suyunu iyice sıkın ve dökün bize soğanın kendisi gerekli. Buranın püf noktası soğan, eğer suyunu sıkmada ezmeye ilave ederseniz tadında acılık olur bu yüzden suyunu kullanmıyoruz. Suyunu sıktığımız soğanı nar ekşisini zeytinyağını ilave edip blendırdan geçirilir. Nar Ekşi yoksa yarım limon suyu kullanabilirsiniz.
İşte bu kadar kolay
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder