ISPANAK PÜRESİ

                              ISPANAK PÜRESİ


   Ispanak püresi pasta ve kek hamurumuz da gıda boyası kullanmadan renklendireceğimiz  ve lezzet katacağımız bir malzeme olacak.
Ispanak püresini pişirmeden yapıcaz böylece renginin daha parlak ve koyu olmasını sağlıyacağız. Buzdolabı  posetlerinde dondurucuda saklayarak istediğimizde kullanmak üzere elimizin altında bulunacak.

MALZEMELER

Yarım kg koyu yeşil renkli büyük yapraklı ıspanak  
1su bardağı su 
Buzdolabı posetlerinde

Ispanakları temizleyip  yıkayın sadece yapraklarını alarak sirkeli suda yarım saat kadar bekletin.Tekrar sudan geçirin  (sirkeli su ile bakterileri ıspanağımız
dan uzaklaştırıyoruz) ıspanakları küçük küçük doğruyoruz blendırdan geçiriyoruz.Ben 3 parçaya bölerek blandırdan geçirdim blendırım çok büyük değil. Blendırdan geçirdiğimiz ıspanakları birleştirip tekrar geçirin üzerine yarım bardak suyu ekleyin macun kıvamına gelene kadar çekin kalan yarım bardak suyuda ekleyin. 
Ispanak püresinden 1çay bardağı alıp buz dolabı poşetlerine doldurun.Dondurucu da saklayın özellikle yazın ıspanaklı tariflerde işinize çok yarıyacak.

AFİYET OLSUN 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder