MEYVELİ YAŞ PASTA
MALZEMELER
4yumurta
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı +1çorba kaşığı tepeleme un
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
çeyrek limon suyu
yarım çaybardağı ılık su
1fiske tuz
KREMASI
1.5 çorba kaşığı nişasta
1.5 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
1çay bardağı toz şeker
1pk vanilya
1 yumurta sarısı
1çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1pk kremşanti
ÜSTÜNE
2pk kremşanti orman meyvalı ve sade
2su bardağı süt
Kivi, muz, çilek
ÜST JÖLESİ meyvaların parlak görünmesi için
1su bardağından 1 parmak eksik su
2.5 çorba kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırarak başlıyoruz yumurta sarıları ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz içine ılık su ve limon suyu ilave ediyoruz kabartma tozu, vanilya,unu eleyerek hamurumuza karıştırıyoruz.
Yumurta beyazlarını 1fiske tuz ile krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz daha sonra hamura spatulayla aşağıdan yukarıya doğru karıştırıp köpükleri sönmeden 22lik kelepçeli kalıba tabanına yağı kağıt serip kekimizi 180 derecede pişirin.
KREMASI
Süt, şeker nişasta,un yumurta sarısı karıştırıp muhallebi yapın pişince ocağı kapatın vanilya yı tereyağı ekleyin. Sıcaklığı çıkınca toz krem şantiyi ekleyip blendırdan geçirilir. pürüzsüz bir kıvam olsun.
PASTANIN YAPILIŞI
Sıcaklığı çıkan pandispanyayı 3 eşit parçaya kesiyoruz kremayı sıkma torbası na koyup üzerine sıkıp meyvaları yerleştiriyoruz tüm katlara aynı şekilde yapıp önce den hazırladığımız orman meyvalı kremşantiyle pastamızın üstünükaplıyoruz.
Pastamızın üstünü süslemek için 1 parmak boşluk bırakınız ve meyvaları yerleştirin. Boşluk bıraktığınız yere ve pastanın etrafını krema sıkma torbası ile beyaz kremşanti ile süslüyoruz.
JÖLESİ
Su,şeker, nişasta karıştırılıp kısık ateş de kaynayan kadar pişirilir. Kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun. Meyvaların üzerine kaşıkla dökün. Dolapta bekletin.
PÜF NOKTASI
Eğer pastayı akşamdan yapıp ertesi gün ikram edeceksiniz.Matlaşmaması için meyva Süslemesini ve jöleyi 1saat önce yapın .
AFİYET OLSUN 💗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder