MALZEMELER
3 yumurta
1su bardağı toz şeker
1çay bardağı ılık süt
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı +2çorba kaşığı tepeleme un
1çorba kaşığı tepeleme kakao
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
ÜZERİ
2 pk vanilyalı puding
6.5 su bardağı süt
2 pk orman meyvalı kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt
1 pk krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırarak başlıyoruz yumurta sarıları ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz içine sütü ve sıvıyağı ekliyoruz. Un,kakao, kabartma tozu, vanilya yı karıştırıp eleyerek hamurumuza ilave edin.
Yumurta beyazlarını 1fiske tuz ile krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz daha sonra hamura spatulayla aşağıdan yukarıya doğru karıştırıp köpükleri sönmeden tepsiye yada dikdörtgen büyük borcamada 170 derecede pişirilir.
ÜZERİ
Orman meyveli krem şanti 1.5 su bardağı süt çırpıyoruz daha sonra dolapta bekletin.
Krem şantiyi( beyaz) 1 bardak süt ile çırpın dolapta bekletin.
Puding Yapılışı 6.5 su bardağı süt ve vanilyalı puding karıştırıp soğuması nı bekleyin arada kabuk tutmaması için karıştırın.
Sıcaklığı çıkınca kekimize oyuklar açıyoruz. Soğuyan pudingi önce boşluklara dolduruyoruz. Tepsiyi tezgaha hafifçe vuruyoruz ki puding boşluklara yerleşsin. Kalan pudingi de üzerine döküp düzeltiyoruz.Oyduğumuz kek parçalarını rondadan çekiyoruz. Elimizle kekin üzerine yapıştırıyoruz. 2 saat dolapta bekletiyoruz.
Üzerine kremşanti yi sürüyoruz. Sıkma torbası na koyup üzerini süslüyoruz.
Dolapta 1saat bekliyoruz.Akşamdan yaparsanız sabah için hazır olur.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder