BAYKUŞ VE AYICIK KURABİYE


                   BAYKUŞ VE AYICIK KURABİYE





Lezzetli bayatlamayan sevimli kurabiyeler hazırlamak misafirlerinizi şaşırtmak çocuklarınızı sevindirmek istermisiniz.
Hadi gelsin tarifler

MALZEMELER
125 gr Tereyağ
1su bardağı pudra şekeri
1su bardağı nişasta
1 yumurta
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
un aldığı kadar.
Badem
Damla çikolata

Baykuş kurabiyeyi oluşturmak için 1su bardağı , 1çay bardağı,çatala ihtiyacımız var.
Ayıcık içinde kalıp

YAPILIŞI
Badem ve çikolata hariç tüm malzemeler den yumuşak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur hazırlıyoruz. Strece sarıp buzdolapta 15 dk dinlediriyoruz.
Hamuru merdane ile açıp su bardağı ile kesiyoruz
sonra çay bardağı ile üst kısmını kesip yanlarına kanatları için çay bardağı ile iz yapıp çatal ilede ayaklarını oluşturuyoruz.iki küçük yuvarlak yapıp gözlerini yerleştiriyoruz. Üzerine damla çikolata batırıp gözlerini tamamlayın. gözlerinin arasınada bademi yerleştirip gagasını tamamlıyoruz.
Resimler size yardımcı olacaktır.
Ayıcık kurabiye için de kalıpla kesip bademi başının alt kısmına yerleştirin kollarını bademe sarılmış gibi şekil verin. gözleri ve burnu için  hamurdan küçük yuvarlaklar yapın yerleştirin. Üzerine damla çikolata batırıp gözlerini ve burnunu  tamamlayın. .170 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 💗.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder