ÇİÇEK ELMALI TART

                                  ELMALI TART                                  




MALZEMELER
1 yumurta
1pk margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 pk vanilya
1pk kabartma tozu
1çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı un  (az /çok )olabilir hamura göre ekleyin

İÇ MALZEMELERİ
5 orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI
Elmaları rendeleyin, şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuyunca, ceviz, tarçın ilave edin.
Toz şeker ve margarini yoğurun diğer malzemeleri de sırasıyla koyarak ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru 2 büyük 1 küçük olarak 3 parçaya ayırıyoruz. Tart kalıbı yada yuvarlak borcam kullanabilirsiniz. Kalıbımızı yağlayıp 1.büyük hamuru merdane ile açıp yerleştiriyoruz. Soğuyan iç malzemesini ekleyip 2. hamuru da kalıp büyüklüğünde açıp çiçek şeklinde kesip yerleştiriyoruz. Kalan 3.hamuruda açıyoruz çiçek kalıbı ile keselim ve hamurumuza yerleştiriyoruz. Resimler size yardımcı olacaktır. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca bol pudra şekeri serpiyoruz .

AFİYET  OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder