CİĞER SARMASI

 
                               CİĞER SARMASI





Ciğer sarması yemeğini bilenler yapmasının biraz uğraşılı olduğunuda bilir. Annem geldiğinde bu yemeği yapmasını isterim. ☺ işte annemin meşhur ciğer sarması tarifi.
MALZEMELER
750 gr ciğer  (dana yada kuzu olabilir isteğinize bağlı)
1_1,5kg gömlek
1kase pirinç
1çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
2 -3 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz
su
1yumurta üzerine sürmek için

YAPILIŞI
Pirinci ayıklayıp sıcak su ile ıslatıyoruz 1 _2 saat bekletilir. Soğanı, maydanozu,ciğeri çok ince doğruyoruz. (ciğeri satır kıyması gibi incelikte kesiyoruz) pirinç, sıvıyağ, su, tuz, karabiber, salçayı ekleyip içini hazırlıyoruz.
Gömleği sıcak su ile haşlıyoruz.Kase büyüklüğünde gömlekleri kesip kaseye yerleştiriyoruz. İç malzemesini koyup ters çevirip tepsiye diziyoruz. Yumurta yı çırpıyoruz üzerlerine sürüyoruz. Fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirin.

AFİYET OLSUN 💗







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder