FINDIK LAHMACUN

FINDIK LAHMACUN 







Evde lahmacun yapmak zor iş derseniz her işin bir kolayı pratiği var derim. Ben hamur açmam derseniz. Gerek yok hazırı var derim. Mis gibi kokan sıcacık lahmacun yanına bol salata ve ayran.
Nasıl mı işte tarifi

MALZEMELER

4 hazır yufka
sıvı yağ

İÇ MALZEMELERİ

300 gr kıyma
2 büyük domates
4 yeşil biber
2 büyük soğan
1 demet maydanoz
tuz
su

YAPILIŞI

İç malzemelerini hazırlıyoruz. domatesi rendeliyoruz biber, maydanozu çok ince doğruyoruz. Soğanı rendeleyip suyunu süzüyoruz. Kıyma tuz ilave edip karıştırın. Göz kararı su ilave edin. Yumuşak bir kıvam olsun.
Yufkaların 1tanesini yayıp arasına sıvıyağı sürüyoruz diğer yufkayı üzerine kapatıp yuvarlak kalıpla yada çaydanlığın kapağıyla kesiyoruz.
İç malzemesini yaydırıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralıyoruz. Diğer yufkayı aynı şekilde hazırlayın.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. soğutmadan servis yapın

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder