İRMİKLİ BİSKÜVİLİ TATLI


                   İRMİKLİ BİSKÜVİLİ TATLI







Akşam yemeğinin arkasından ikram edebileceğimiz hafif sütlü ve meyvalı bir lezzet.
Kalıbımızı küçükse yada tabakta yapmak isterseniz tarifi yarım ölçü yapın(jöle kısmı hariç )

MALZEMELER
2 lt süt
14 çorba kaşığı irmik
14 çorba kaşığı şeker
2çorba kaşığı tereyağı
1pk kakaolu petibör bisküvi

JÖLESİ
1su bardağı nar suyu
1su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı silme  nişasta

YAPILIŞI
Süt irmik toz şeker karıştırılıp muhallebi yapılır pişince ocağı kapatın, tereyağını ekleyip karıştırın. Ben Kelepçeli kalıp kullandım .kalıba dökün üzerini düzeltmek için biraz tencerede muhallebi den ayırın bisküvileri sırayla kalıptaki muhallebiye batırın ayırmış olduğunuz kısmı üzerine döküp üzerini kaşığı ıslatarak düzeltin.
Jöleyi karıştırıp pişirin kabuk tutmaması için karıştırın Ilınınca muhallebinin üzerine dökün. Dolapta en az 1saat bekliyoruz .üzerine nar taneleri ile süsleyip servis yapın
AFİYET OLSUN 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder