KÜNEFE

                                          KÜNEFE






Canınız künefe mi çekti mis gibi tereyağı kokan uzayan peyniriyle enfes.Tarifi mi hemen alt satırda.

MALZEMELER
500GR taze kadayıf
500gr künefe peyniri (şarküteri lerde bulunuyor.)
150  gr Tereyağ

ŞERBETİ

1su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Limon

YAPILIŞI
Tereyağını eritin bir tepside kadayıfı küçük küçük parçalayın,tereyağını üzerine döküp heryerine gelecek şekilde karıştırın. 3 eşit  parçaya bölün. 24cm lik bir tavayı tereyağı ile yağlayın ayırdığımız kadayıf ların 1 parçasını alın ikiye ayırın yarısını alta yerleştirin. Peyniri de 3 eşit parçaya bölün ve küçük küçük doğrayın tavaya yaydığımız kadayıfın üzerine etrafından 1 parmak kalacak şekilde yayın. Üzerine kalan kadayıfı yayıp sıkıca bastırın. Tavanızdan daha küçük bir tabakla sıkıştırabilirsiniz.Tüm kadayıf ve peyniri aynı şekilde hazırlayın. Pişirme ye başlamadan önce şerbeti ni hazırlayın.

ŞERBETİ

Su ve şekeri karıştırarak kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca kıvamı koyu oluncaya kadar yaklaşık 15 dk kadar kaynatın içine 2_3 damla limon suyu damlatın ve altını kapatın.

Kadayıfı tavada kızarana kadar pişiriyoruz. Büyük bir tepsi yada tabakla ters yüz yaparak her iki tarafın kızartıyoruz.
şerbet ılık kadayıf sıcak olacak. Kadayıfın üzerine döküp üzerine fıstık serpip soğutmada servis yapıyoruz.

Bu tarifiden 3 adet çıkıyor kadayıf ları pişirdikden ve soğuduktan sonra streç ile sarıyorum üzerini folyo ile kaplayıp buzluğa koyuyorum. Yapmak istediğimde önceden kadayıfı çıkartın buzu çözülsün şerbetini hazırlayıp kadayıf ları tavada ısıtıp üzerine döküyorum. Evdekiler ve misafirler bayılıyor.
Hazırlamak uzun ve zor gözüküyor ama inanın
Yazıldığı kadar uzun sürmüyor hele buzlukta olanları yapmak 20dk

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder