ARNAVUT BÖREĞİ
ARNAVUT BÖREĞİ
Söz konusu açması börek olunca aslında çok iddialı değilimdir. Ama bu çok kolay yapılacak bir börek olacak. Çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzet.
işte malzemeler.
MALZEMELER
Orta boy bir tepsi için
HAMURU
3su bardağı un
1su bardağı +yarım çay bardağı ılık su
1tatlı kaşığı tuz
açmak için un
İÇİNE SÜRMEK İÇİN
150 gr Tereyağ
yarım çaybardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMELERİ
1demet pırasa
200gr beyaz peynir
sıvıyağı
YAPILIŞI
unu eleyerek yoğurma kabına koyun tuz ve ılık suyu ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Burada un ve su miktarını ayarlayın.
Hazırlanan hamurun üstünü örterek yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlenen hamur daha kolay açılır.
Hamurdan 8+8 (böreğimizin altında ve üstünde kullanmak için )beze oluşturalım tepsiye unlayıpüstüne de un serpip 15 dk daha dinlediriyoruz.
Pırasaları ince ince doğrayıp sıvı yağ ile kavurun.Sıcaklığı çıkınca beyaz peyniri ezip içine katın.ben tuz kullanmadım peynirim yeterince tuzluydu.
Tereyağını eritin içine sıvı yağı ekleyin .
Dinlenen bezeleri merdane ile pasta tabağı kadar açıp üzerine yağ sürüyoruz. Üst üste 8beze bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Sonra diğer 8 bezeye de yanına alıp aynı şekilde açıp herbirini yağlayarak üst üste koyuyoruz.
Alt olacak olanı elimizle tepsi ebadında açıp kenarlarını tepsiden sarkıtıyoruz.
İç malzemesini koyup yayıyoruz. Diğer hamuruda elimizle açıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz. Tepsimizin kenarlarında sarkan hamuru bükerek kenar yapıyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
İÇ malzemesini Kıymalı soğanlı, ıspanaklı, pazılı, damak tadınıza göre yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN 💗
Etiketler:
BÖREKLER











Hiç yorum yok:
Yorum Gönder