ÇİÇEK BÖREK

                                 ÇİÇEK BÖREK







Hazırlayacağımız bu hamurdan 2tane böre çıkıyor. İsterseniz yapıp birini buzluğa koyabilirsiniz. 1 börek yeter dersenizde hamuru yoğurduktan sonra mayalandırmadan yarısını ayırarak buzdolabı poşetine koyarakta buzlukta saklayın. Kullanmak istediğiniz zamanda hamuru dolapta çözdürün dışarıda mayalandırarak kullanın.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta  (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
1tatlı kaşığı tuz
1pk yaş maya
Un

İÇ MALZEMELERİ
2 soğan
600 gr ıspanak
200 gr beyaz peynir.

YAPILIŞI
Soğanları ince ince doğruyoruz sıv yağ ile kavurun.ıspanakları yıkayıp doğrayın ve ilave edin biraz kavrulunca altını kapatıp sıcaklığı çıkınca beyaz peyniri ezip içine katın.ben tuz kullanmadım  peynirim yeterince tuzluydu.
Ilık süt, şeker, yaş mayayı bir kapta karıştırıp 10 dk bekletin böylece mayalama başlamış oluyor. Yoğurma kabına 3 su bardağı un, tuz eleyerek koyun. sıvı yağ,1 yumurta ve mayalı karışımı ilave edin kontrollü olarak unu ekleyerek yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü örterek sıcak tutacak birşekilde saralım. Yaklaşık 2 saat bekletilir. Hamurumuz 2 katına kadar kabarıyor. Hazırlanan hamuru 4 eşit parçaya bölünüp 1.hamuru servis tabağından büyük açın tepsiye Yağlı kağıt serip hamuru yerleştiriyoruz. resimlerdeki gibi ıspanakları paylaştırıyoruz aynı büyüklükte diğer hamuruda açıp üzerine yerleştirin. küçük bir kaseyi ortasına koyup hamurun etrafını elimizle bastırın eşit olarak kesin. Herbir hamuru yavaşca döndürüp elinizle şekil verin. Yumurtayı çırpın üzerine sürün. Böreğin ortasını susam ve çörek otu ile süsleyin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırına koymadan el mayasına gelmesi için 15 _ 20 dk  bekleyip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder