LİMON LORLU PASTA

                            LİMON LORLU PASTA
     









                            LİMON LORLU PASTA
MALZEMELER

KEK
2yumurta
1çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1çay bardağı un+1çorba kaşığı un tepeleme
1pk kabartma tozu
1pk vanilya

KREMA

1pk taze krema
2 pk kremşanti

SOSU
2 adet limon
2 Yumurta
1 su bardağı şeker
1çorba kaşığı nişasta
100 gr tereyağı

YAPILIŞI
24 cm lik kelepçeli kalıp kullanıyoruz.
Yumurta sarısı ve beyazını ayırın .sarılarını şeker ile krema gibi oluncaya kadar çırpın,ılık suyu ekleyin . Un , kabartma tozu, vanilya yı karıştırıp eleyerek hamurumuza ilave edin. Yumurta beyazlarını 1fiske tuz ile krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz daha sonra hamura spatulayla aşağıdan yukarıya doğru karıştırıp köpükleri sönmeden kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz .kelepçeli kalıba dökün 170 derecede pişirilir.

KREMASI
1pk krema ve 2 pk kremşantiyi çırpıyoruz dolaba kaldırıyoruz.

SOS
Limonun kabuğunu rendenin ince yeri ile rendeleyin suyunu da sıkın.
Tereyağ hariç tüm malzemeler karıştırıp çırparak pişiriyoruz. Pişince tereyağını ilave edip karıştırın.

Kekimiz soğuyunca kalıptadan çıkarın. Yağlı kağıdı altından çıkarın sonra tekrar kalıba koyup kelepçesini kapatın kremasını üzerine yayın daha sonra yine ılınan limon loru sosunu kremanın üzerine düzgünce  sürün. Buzdolabında 2 saat dinlediriyoruz. Kelepçeli kalıbı açıyoruz servise hazır.
AFİYET OLSUN 💗


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder