SİMİT

                       
                                     SİMİT





Simit çay, peynir  bu üçlüyü sevmeyen yemeyen sanırım azdır. Hele sabah kahvaltısında tazecik simitin kokusu insanı dahada acıktırır.
İşte o güzel lezzeti evde yapmak için gerekli malzemeler

MALZEMELER
2su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ (1 parmak eksik )
1çorba kaşığı tepeleme tereyağı oda sıcaklığında
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz
1pk yaş maya
Un

ÜZERİNE
Yarım çaybardağı pekmez
1çay bardağı su
3 su bardağı kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Ilık süt, şeker, yaş mayayı bir kapta karıştırıp 10 dk bekletin böylece mayalama başlamış oluyor. Yoğurma kabına 3su bardağı un elenerek ortası havuz gibi açılarak sıvı yağ ,oda sıcaklığında tereyağı , yumurtayı ekleyip mayalı karışımı da ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Un kıvamını hamurumuza göre ilave edin. Üzerini örtüyoruz 2 saat mayalandırıyoruz. Hamurumuz 2 katına kadar kabarıyor. hamurdan ceviz den büyük bezeler yapıyoruz. 2şerli saracağımız için eşit olmalı 28 beze yaptım 14 simit elde ettim.
Pekmez ve suyu derin bir kapta karıştırın
Yayvan bir tabağa susamları dökün.
Bezelerimizi resimlerdeki gibi uzunlamasına açıp  2 sini bir araya sarıp simit şekli verin . Önce pekmezlisuya daha sonra susama bulayın.yağlıkağıt yaydığınız tepside el mayasına gelmesi için 30dk bekletilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 💗



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder