ÇİLEKLİ MUHALLEBİ
ÇİLEKLİ MUHALLEBİ
Çilek mevsimi gelince bu güzel meyva dan bolca yararlanmalıyız ben yine çok sevdiğimiz çilekli muhallebi yaptım.Muhallebiye verdiği renk lezzet işte tam benim istediğim gibi oldu. Tarif benden yapması sizden.
MALZEMELER
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1su bardağından 1 parmak eksik şeker
1pk vanilya
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
JÖLESİ
300 gr çilek
1çay bardağı su
1çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Önce jöleyi yapmaya başlıyoruz. çilekleri yıkayıp ayıklıyoruz, rondadan çekiyoruz. su, şeker nişasta tayı bir tencerede karıştırıp çilekleri ekliyoruz ve pişiriyoruz. Ilınması için bir kenara alın, arada bir kabuk tutmaması için karıştırın
BEYAZ KISIM
Süt, un, nişasta, şekeri karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz, ocağı kapatıp vanilya ve tereyagi ekleyip karıştırın. pürüzsüz olması için blendırdan geçirilir.
Silikon kaplarımızın içlerini ıslatın , ılık olan jöleden bir miktar kaşıkla içine dökün, diğer yandan soğumaya bıraktığımız muhallebi Ilınınca jöleli kısmın üzerine döküp kaşıkla üzerini düzeltiyoruz.Buzdolabına koyalım 4 saat dinlediriyoruz.
Silikon kalıplarımızı ters çevirip dikkatlice çıkartıyoruz.
Bu muhallebiyi akşamdan yapıp sabah çevirirseniz daha kolay parçalamadan çıkartabilirsiniz.
Silikon kalıp yerine kek kalıbında yapmak isterseniz kalıbın içini etrafından sarkacak şekilde streçle kaplayıp önce jöleyi sonra beyaz kısmı döküp streçle üzerini kapatın 4 saat dolapta bekletin.Ters çevirip dikkatlice streci üzerinden çıkarın.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
TATLILAR







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder