ÇİLEKLİ MUHALLEBİ



                ÇİLEKLİ MUHALLEBİ


Çilek mevsimi gelince bu güzel meyva dan bolca yararlanmalıyız ben yine çok sevdiğimiz çilekli muhallebi yaptım.Muhallebiye verdiği renk lezzet  işte tam  benim istediğim gibi oldu. Tarif benden yapması sizden.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1su bardağından 1 parmak eksik şeker
1pk vanilya
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

JÖLESİ

300  gr çilek
1çay bardağı su
1çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI
Önce jöleyi yapmaya başlıyoruz. çilekleri yıkayıp ayıklıyoruz, rondadan çekiyoruz. su, şeker nişasta tayı bir tencerede karıştırıp çilekleri ekliyoruz ve pişiriyoruz. Ilınması için bir kenara alın, arada bir  kabuk tutmaması için karıştırın

BEYAZ KISIM
Süt, un, nişasta, şekeri karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz, ocağı kapatıp vanilya ve tereyagi ekleyip karıştırın. pürüzsüz olması için blendırdan geçirilir.

Silikon kaplarımızın içlerini ıslatın , ılık olan jöleden bir miktar kaşıkla içine dökün, diğer yandan soğumaya  bıraktığımız muhallebi  Ilınınca jöleli kısmın üzerine döküp kaşıkla üzerini düzeltiyoruz.Buzdolabına koyalım 4 saat dinlediriyoruz.
Silikon kalıplarımızı ters çevirip dikkatlice çıkartıyoruz.
Bu muhallebiyi akşamdan yapıp sabah çevirirseniz daha kolay parçalamadan çıkartabilirsiniz.
 Silikon kalıp yerine kek  kalıbında yapmak isterseniz kalıbın içini etrafından sarkacak şekilde streçle kaplayıp önce jöleyi sonra beyaz kısmı döküp streçle üzerini kapatın 4 saat dolapta bekletin.Ters çevirip dikkatlice streci üzerinden çıkarın.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder