HAVUÇ TATLISI


                               HAVUÇ TATLISI


Bu pastanın içinde havuç olduğunu söylemezseniz
İçindeki limon aromasından dolayı anlamayacaktır.
Lezzetli ve hafif bir yaz tatlısı diyebiliriz.

MALZEMELER

1 kg havuç
5  su bardağı su
1.5 su bardağı ndan 1 parmak fazla şeker
4 yemek kaşığı tepeleme nişasta +1su bardağı su
1 limonun kabuğu (rendenin ince yeriyle rendelenmiş )
1limonun suyu
2pk vanilya
Pötibör bisküvi ben 1.5 paket kullandım

YAPILIŞI
Havuçları kabaca doğrayın 5 bardak  su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pürüzsüz  bir kıvam alıncaya kadar suyu ile blendırdan geçiriyoruz .Havuç püresi yapıyoruz.Nişastayı 1su bardağı su ile eritip içine şeker, limon suyu,limon kabuğunu, karıştırıyoruz . Hazırlanan havuç püresinin içine katıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. vanilyayı ilave edip  karıştırın.

Borcam mı ıslatın birkaç kaşık muhallebiden koyup yaydırın. üzerinde bisküvileri sıralayıp üzerine muhallebiden dökün bisküvi ve muhallebi  bitene kadar devam edin. En üstte muhallebi olacak. Üzerine ceviz fındık, Hindistan cevizi serpin isterseniz kremşanti ile süsleyin. En az 3 saat buzdolabında bekletilirve servis yapılır.

AFİYET OLSUN 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder