KIŞLIK YAPRAK


                            KIŞLIK YAPRAK



Sarmayı sevmeyen azdır sanırım yapması zahmetli olsada sofraların, günlerin favorisidir. Bende Bursanın merkez pazarlarından  heykeldeki pazara gidip kış için yaprak aldım. Bu pazarda herşeyin tazesini bulabilirsiniz. Eski Bursalılar ve yaşı biraz ilerlemiş olanlar bilir buraya heykele çarşıya çıkıyorum demezler. Bursaya çarşıya gidiyorum derler. Eskiden sadece burada pazar kurulur, çarşıdan ne alınacaksa buradan alınırmış. Tabi her semtte pazar alışveriş merkezleri, yokmuş şimdi heryerden istediğimizi bulabiliyoruz. Ama biz  Bursalılar da bu alışkanlık olmuş. işte bende  buradan yapraklarını  aldım geldim.

MALZEMELER
Asma yaprağı
Büyük boy buzdolabı poşeti

YAPILIŞI
Yaprakları büyüklüklerine göre ayırıp yıkıyoruz.
Büyük tencereye  su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya yaprakları azar azar atarak yapraklar sararana  kadar haşlayıp süzüyoruz, soğuduktan sonra üst üste koyup  1er pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koyup ağzını bağlayıp buzlukta saklayın.
Sarma yapmak istediğimiz zaman akşamdan buzluktan çıkarıp alt katta buzunu çözdürün. Siz içini hazırlamaya başlarken kaynamış suyun içine yaprakları atın 5dk bekletin süzgeçe alıp süzdürün ve sarmaya başlayın. Hadi kolay gelsin bakalım
AFİYET OLSUN 💗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder