PATLICAN KEBABI


                          PATLICAN KEBABI



Yaz sebzelerinden en çok sevdiğim patlıcandır.
hem etlisini hem zeytinyağılısını hemde salatasını yapabiliyorsunuz. Tabi kızartmasını unutmadım Hatta ben üşenmem uğraşırım derseniz reçelini bile yapabilirsiniz.Bugünkü tarifim de etli patlıcan kebabı, özellikle yemekte misafir olduğunda yarım patlıcan 1 kişi ye yetiyor iç malzemesi doyurucu ve lezzetli. işte tarif.

MALZEMELER
350 gr Kuşbaşı et (küçük doğranmış)
2 Tane tophane patlıcanı
5 tane yeşil biber
1 büyük soğan
1 büyük domates
çeyrek demet maydanoz
Tuz


ÜSTÜNE
Domates
Biber
Kaşar peyniri

YAPILIŞI
Eti pişiriyoruz suyundan 1kase ayırıp kavurun.
patlıcanları alaca soyup tuzlu suyun içinde 5dk bekletin ortasını resimdeki gibi oyup kızartın.
kavurduğunuz etin içine ince doğradığımız soğanı atın biraz sararsın biberleri de tohumlarını temizleyip doğrayın soğana ilave edin. ardından rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz pişiriyoruz. Suyunu çekmemesine özen gösterin. Ocağı kapatıp yine incecik kıydığımız maydanozları tuzu ekleyip patlıcanların içini dolduruyoruz. Ayırdığımız et suyunu ve birazda su ilave ederek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan 5dk önce kaşar peyniri ve domatesi üzerine koyup  eriyince fırından cıkaralım.

AFİYET OLSUN 💗.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder