PASKALYA ÇÖREĞİ

   
           PASKALYA ÇÖREĞİ





 Merhabalarrr ablamın isteği üzerine bu tarifi  hazırladım çok da güzel oldu. Tarif ondan yapması benden .

MALZEMELER 
Paskalya Çöreği Malzemeleri
1 paket yaş maya
½ su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş (150 gr ) 
½ su bardağı süt
1 portakalın kabuğu (isteğe bağlı ) 
4 yumurta
1 paket vanilya
6 su bardağı un (az / fazla  hamura göre ekleyin )
1 tutam tuz

ÜZERİNE 
1 yumurta 
1yemek kaşığı su 
file badem 

YAPILIŞI 
su ve sütü ısıtıyoruz (serçe parmağımızı yakmayacak ılıktan az sıcak ) 1su bardağı şekerimizden 2çorba kaşığı alıp ısıttığımız sütlü karşıma katın yaş mayayı da ekleyip karıştırın 15 dk kadar mayalandırın . Yoğurma kabına unu eleyerek alın vanilyayı, şekeri , tuzu, eritip soğumaya bıraktığımız tereyağını, yumurta,mayamızı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz . Hamurun üstünü örterek sıcak tutacak birşekilde saralım 2 katına çıkacak kadar mayalandırın. 
Mayalanınca hamurumuzu 9 eşit parçaya bölün ve 3 'lü bezeler yapıp saç örgüsü yapın. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. 30 dk el mayasına gelmesi için bekletiyoruz.yumurta ve suyu çırpın çöreklerin üzerine sürüp bademleri serpelim  180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca servis yapın. 
AFİYET OLSUN 💗 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder