ACELE TURŞU
Turşu severmisiniz peki sabah yapıp akşam yemek istermisiniz.Bu turşuyu rahmetli ananem yapardı, şimdi annem yapıyor Bu tarifi bende annemden aldım tarif garanti li çok güzel oluyor. Acı yada tatlı istediğiniz biberden istediğiniz miktarda yapabilirsiniz. Ben acı biberden yaptım.
MALZEMELER
2 kilo acı yuvarlak biber
2 kilo acı kıl biber
Yarım kilo kırmızı yağ biberi
1 baş sarımsak
Tuz 2çorba kaşığı tepeleme
Sirke
YAPILIŞI
Kırmızıbiberleri saplarını kesin içindeki tohumlarınıda temizleyip yıkayın 4 parçaya bölün
kıl biberlerin saplarını ayıklayıp yıkayın.yuvarlak biberleri de yıkayın. Hepsini büyük bir tencereye koyup üzerine su, 2çorba kaşığı tuz ilave edip biberler yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün sarımsağı ayıklayıp doğrayın biberlerin sıcaklığı geçmeden kavanozlara dolduruyoruz aralarına sarımsağı ekleyip üzerine çıkacak kadar sirke döküp kavanozları sıkıca kapatıp ters çevirin. Tamamen soğuyunca dolaba kaldırıyoruz. İstediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz.
İşte bu kadar çabuk oluyor.
AFİYET OLSUN 💗








Hiç yorum yok:
Yorum Gönder