AJVAR SOS


                                  AJVAR SOS


Merhabalarrr kış hazırlıklarıma göçmenlerin meşhur sosu ajvar ile başladım , köfte,et,tavuk kızartmalarının yanına çok yakışıyor. Yazdığım malzemelerden 350 gr lık 6 kavanoz çıktı.

MALZEMELER

1 kg patlıcan
1 kg kırmızı yağ biberi
1 kg domates
2 Tane soğan
15 tane iri diş sarımsak
sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Nane
YAPILIŞI
patlıcan ve kırmızı biberleri yıkayıp fırında 200 derecede közleyin .İsterseniz köz matikte közleyebilirsiniz. Patlıcanların kabuklarını soyup biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın.
Soğanları incecik kıyın sıvı yağ ile kavurun.Domates leri rendeleyin, soğana ekleyin. Sarımsakları tuz ile havada ezdim (rendeleye bilirsin ) . domateslere ekleyin.Domatesler pişince közlenmiş kırmızı biber ve patlıcanı ilave edip karıştırın. Pişirme sırasında çok patlıyor dikkatli olun. Hepsini blendırdan geçirin baharatları nı tuzunu ekleyip sıcakken kavanozlara dolduruyoruz. Üzerine yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip kavanozları sıkıca kapatıp ters çevirin soğumaya bırakalım.
AFİYET OLSUN 💗







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder