DOMATES SUYU


                        KIŞLIK DOMATES SUYU
Kış hazırlıklarıma domates suyu ile devam ediyorum. Zahmetli ve yorucu bir iş olacak Bendeki bu iki yaramazla domates suyunu hazırlamak güç olsada annemin yardımıyla üstesinden geldik. 40 kg domatesi hazırladık çok da yorulduk.
Taze domatesi kışın da kullanmak istiyorsanız birazcık zahmete katlancaksınız .Yorulmanın keyfini kışın yemeklerinizde kullandığınız taze domates suyu ile çıkarıcaz.Domates suyu için uzun ve etli olanları tercih etmeliyiz.
Domatesin kabuklarını da kolay bir yöntem ile soyacağız.
MALZEMELER

Domates

DOMATES KABUĞUNUN SOYULMASI

Domatesleri yıkayın üzerine × çarpı şeklinde keskin bir bıçak ile kesik atıyoruz. Büyük bir tencereye su koyup kaynatıyoruz ocağın altı açık kalacak kaynayınca kısın. Büyük bir tencereye soğuk su hazırlıyoruz. Kesik attığımız domatesi önce sıcak suya atıp 1dk sonra da  (hafif yumuşayıncaya kadar ) soğuk suya atın su ılındıkça çeşmeden değiştirin. Domatesin kabukları zar gibi ayrılacak.

YAPILIŞI
soyduğunuz domatesleri doğrayıp mutfak robotundan çekiyoruz. Büyük bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Ben balkonda küçük tüp üzerinde yaptım. çok sıçrıyor çünkü.Koyulmaya başlayınca  kapaklarını kaynattığımız  kavanozlara  sıcak sıcak dolduruyoruz. iyice Sıkıyoruz  (kapak sıkma işini eşime bıraktım) ters çevirip soğumasını bekliyoruz. Ben buzdolapta saklıyorum yada serin güneş almayacak bir yerde saklaya bilirsiniz. (Bu kadar uğraştığım bir şeyin  bozulmasını istemem riske girmiyorum)
Ben tuz kullanmadım, domatesin kendi tadında kalmasını istedim zaten yemekler de kullandığımız için gerek yok.
AFİYET OLSUN 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder