ARI SOKMASI PASTASI BIENENSTICH



                             ARI SOKMASI PASTASI


Bu pastayı yabancı bir sitede görmüştüm çok hoşuma gitti,ve sizinle paylaşmak istiyorum. Hani günleriniz de değişik yapılmamış bir okadar da lezzetli tarifler yapmak isteriz ya işte tam size göre. Hemen malzemeleri yazalım.

MALZEMELER

4 yumurta
1su bardağı toz şeker
1pk vanilya
1pkkabartma tozu
2su bardağı un

ÜSTÜNE
125 gr Tereyağ
1.5 su bardağı file badem
3 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı bal

ARASINA
3pk krema
2pk kaymak tadında kremşanti
1pk creme ole vanilyalı

YAPILIŞI

Önce kremayı hazırlıyoruz tüm krema malzemelerini mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
Yumurta ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz daha sonra içine un  kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ilave edin tabanına  yağlıkağıt ile kapladığınız kelepçeli kalıba dökün 180ºC fırında 20 dk pişiriyoruz.
Tereyağını eritin içine bademi ekleyiphafifçe kavurun, şeker ve balı karıştırın .
Kekimizi fırından çıkartıp üzerini kürdan ile delikler açalım. Ballı karışımı kekin üzerine dökelim. 15 _ 20 dk daha pişirmeye devam edelim. Kekin sönmemesi için fırının kapağını aralayarak ılınınca dışarı çıkartın .bıçak ile kenarlarında geçerek kalıptan çıkartın tamamen soğumaya bırakalım.Dikkatlice  kekimizi ortadan ikiye kesin. Alt tabanını tekrar kalıbın icine yerlestirelim.  Daha önce hazırladığımız kremayı üzerine yayalım üst tabanını da yerleştiriyoruz. Dolapta 2 _3 saat bekletin. 1gece önce yaparsanız daha iyi olur.
AFİYET OLSUN 💗.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder