TIRTIL KURABİYE

       
                           TIRTIL KURABİYE




Bu kurabiyeyi uzun zamandır yapmak istiyorumdum ama kalıbım yoktu pasta malzemeleri  almak için çarşıya çıktığımda tamda karşıma çıktı. Kurabiye çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim. kalıbınızın olmasa bile hamurumuzu merdane ile açıp yuvarlak kalıpla kesip çikolata ya bulayarak şekil olmasada aynı lezzeti yakalaya biliriz.
şimdi tarifimize gelelim

MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1yumurta
1su bardağı nişasta
1su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
yarım çaybardağı sıvı yağ
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
Un

ÜZERİNE
Çikolata
Renkli şeker
Hindistan cevizi
Yeşil toz fıstık

YAPILIŞI
Tereyağı  ,sıvı yağ ve pudra şekerini krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz daha sonra içine yumurtayı ekliyoruz nişastayıda ilave edin vanilya ve kabartma tozunu ekleyin  unu eleyerek hamurumuza karıştırıyoruz. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz un az gelirse biraz ekleyin.
Hazırlanan hamurdan parçalar kopararak kalıbın içine doldurarak Parmağınız ile iterek yağlıkağıt serdiğimiz tepsiye istediğimiz uzunlukta çıkartın
170 derecede 15 dk pişiriyoruz üzeri kızarmadan çıkarın iyice soğuyunca
çikolatayı benmari usulü eritin kurabiyeyi çikolataya batırıp üzerini istediğiniz malzemeye bulayın ben fıstık ve renkli şeker kullandım.
AFİYET OLSUN 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder