TAHİNLİ VE CEVİZLİ KEK
TAHİNLİ VE CEVİZLİ KEK
Bu keki yaptığımda evin içini mis gibi kaplayan bir tahin kokusunun dışarıdan bile duyulduğu biliyorum.Çünkü komşumuz Müşerref Abla bu keki yapar.Bizede getirirdi birde yanına çay başka bişey arama. Bu tarifi kendisinden aldım tam ölçülü sizler için hazırladım.Kendisine buradan teşekkür ediyorum. En kısa sürede bekliyoruz.
MALZEMELER
1su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı tahin
1su bardağı ceviz (irice kıyılmış)
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un ( elenmiş)
3 yumurta
2 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine 2_3damla limon )
1çimdik tuz
ÜZERİNE
2 çorba kaşığı tahin
yarım çaybardağı ceviz
YAPILIŞI
Bu keki yaparken büyük bir kalıp kullanmanızı iyice yağlayıp un serpmenizi yada benim gibi 26 cm lik kelepçeli kalıptada pişirmenizi tavsiye ederim. Çünkü kalıptan çıkarmak biraz zor olabilir. kelepçeli kalıbınız yoksa tepsi, borcam kullanabilirsiniz.
Yumurta ve şekeri tuzu krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz içine ılık sütü, sıvıyağı, tahini ekleyin.kabartma tozu ve unu eleyerek hamurumuza karıştırıyoruz karbonatı ilave edip üzerine limonu 2_3 damla sıkın kabarma sesi gidince karıştırın yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba yarısını dökün cevizleri serpin üzerine tekrar hamuru yayın böylece cevizleriniz dibe çökmiyecek
170 derecede 50 -60 dk pişirin kürdan temiz çıkıyorsa Kekimiz olmuştur. Fırından çıkarmadan üzerine tahini gezdirip cevizleriniz serpin 2dk sonra fırından çıkaralım. Tamamen soğuyunca Servis yapın.
AFİYET OLSUN 💗
Etiketler:
KEKLER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder