BİFTEK SARMA
MALZEMELER
6 adet biftek
300 gr mantar
kaşar peyniri
Pastırma
süt
zeytinyağı
YAPILIŞI
Biftekleri kasapta iyice incelttiriyoruz.Derin bir kaba süt, zeytinyağı ve biftekleri koyup 1gece önce den marine ediyoruz (yarım çay bardağı zeytinyağı, etlerin üzerine çıkacak kadar süt )Mantarları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile kavurun Resimler de gördüğünüz gibi önce et, pastırma, kaşar peyniri ve mantarı üzerine koyarak dikkatlice sarıp kürdan ile tutturuyoruz. Kalan sütü üzerine döküp 1saat bekliyoruz. Tavaya az zeytinyağı ilave edip etleri mühürlüyoruz (her iki tarafını pişirmeden kızartıyoruz. )Etlerimizi borcama alıp diziyoruz. Etleri kızarttığımız tavaya 2_3su bardağı su koyup karıştın borcam daki etlerin üzerine dökün Tavaya yapışmış karamelize olmuş etler su ilave edilince yumuşayacak ve yemeğimize güzel bir tat verecek (su etlerin yarısına kadar gelsin)suyunu çekene kadar etleri çevirerek 200 derecede pişirin heryeri kızarsın.Yanına patates püresi, domates, biber kızartıp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN 💗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder