KAN PORTAKALLI TERS KEK


            KAN PORTAKALLI TERS KEK


Yine Portaka yine portakal vaz geçemediğim tat . İçindeki mayhoşluğu ıslaklığı ve yumuşaklığı sizinde vaz geçilmez tarifiniz olacaktır.kan portakal yerine normal portakal yada ananas kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

100gr tereyağı
2yumurta
1su bardağından​ 2parmak eksik şeker
3çorba kaşığı yoğurt
1su bardağı+1kaşık un
1çay bardağı portakal suyu
1portakal kabuğu rendesi
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
1çimdik tuz

Alt kısmı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı esmer şeker+ bulamak için şeker
2tane portakal

YAPILIŞI
Tereyağı nı eritin ılınması için bekletin, şeker  ,tuz ve, yumurtayı​ krema gibi oluncaya kadar çırpın içine yoğurt, portakal suyu, tereyağı ilave edin çırpma ya devam edin.Un, kabartma tozu, vanilya yı eleyerek el çırpma teli ile karıştırın.
Kelepçe kabın tabanı tereyağı ile yağlayın esmer şekeri serpin portakalları halka halka doğrayın esmer şekere bulayarak sıralayın üzerine kek karışımı nı dökün 170 derecede 30 dk kadar pişirin kürdan temiz olsun. ılınınca kalıbın kenarlarını bıçak ile geçin.Servis tabağına ters çevirerek kalıbın kilidini açın.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder