PORTAKAL KABUĞU KURUTMASI


       PORTAKAL KABUĞU KURUTMASI






Portakallı tatları severmisiniz ,yazın evde mis gibi kokan portakallı kek, kurabiye yapmak artık zor değil.

Portakalı beyaz kabuklarını almadan üstünden soyun Bir tepsiye havlu peçete serin soyduğumuz portakal kabuklarını üzerine koyup kaloriferin üzerine koyup 2_3gün kurumasını bekleyin.
Kuruyan kabukları eliniz ile ufalayın rondodan geçirin . Rondodan geçirdiklerinizi tel elek ile eleyin.portakal kabuğu tozunuz hazır. Bunu keklerinizde ,kremalarınıza ekleyerek kullanın.
Pütürlü olan ise elekten geçmemiş hali böyle de kek ,kurabiye yapımında kullanabilirsiniz.
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi ni yarım çay bardağı sıcak suya koyarak kekinizde kullanabilirsiniz.
Toz olanı direk hamura ilave edin.
 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder