PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
Portakalın her türlüsünü seviyorum bu reçel biraz uğraştırıyor evde olduğunuz bir gün yapmanızı tavsiye ederim.Bu reçeli kahvaltıda, pasta yada kekleriniz üzerinde dekor olarak da kullanılabilir.
Malzemeler
2kilo Portakalın kabuğu
2.5 su bardağı şeker
3.5su bardağı su
İğne
Beyaz iplik (rengi solmasın diye)
Yapılışı
Portakalın kabuğunu elma dilimi gibi soyalım ve uzunlamasına 3 parçaya bölüp derin bir kapta üzerine çıkana kadar soğuk su doldurup 3_4 saat dinlendirin suyu dökün bu işlemi gün boyunca devam edin.
En son suyunu süzün yumuşamış olan kabukların içindeki beyaz kısmı kesip temizleyin.Her bir parçayı rula yapın ve iğne ile ipe dizin.
Acısını iyice çıkarmak için ipe dizilmiş portakal kabuklarını sıcak su ile 5-6dk kaynatıp soğuk suyun altına tutuyoruz, bu işlemi de 3 defa tekrarlayın.
Derin bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın kaynayınca portakal kabuklarını ilave edin.30dk kadar kaynatın, yarım limon suyu nu ilave edin 5 dk daha kaynatın.sıcakken kavanoza koyup soğuyunca dolaba kaldırın.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder