ETLİ PATLICAN


                       ETLİ PATLICAN

Bahar geldi sebzeler değişti ozaman bende yeni tarifler le sunumlarla sizlerleyim.
Bu yemeği yemek yemeğen kızım bile çok seviyor.Hafif ve lezzetli özellikle o gün evde olmayacaksam akşam dan eti pişirip sabah kızartma kısmını yapıp akşam eve geldiğimde de sadece 10 dk kadar pişiriyorum.Yanınada pilav ve salata işte müthiş bir menü Afiyet olsun

MALZEMELER
Yarım kg kuşbaşı et (kuzu/dana) tercih sizin
2tane patlıcan
1tane kabak
1tane patates
2-3 diş sarımsak
1domates
2tane biber
1su bardağı et suyu
Tuz

YAPILIŞI
Kuşbaşı eti pişirip kavurun et pişerken 1 su bardağı suyundan ayırın.
Patlıcanları çizgili soyun uzunlamasına 4parçaya bölüp daha sonra uzun uzun doğrayın.tuzlu suda bekletin.
Kabakların kabuklarını bıçak ile hafifçe kazıyın yine uzunlamasına 4parçaya bölüp daha sonra uzun uzun doğrayın.
Patatesi soyup küp küp doğrayın
Sıvı yağı tavamıza koyup ısınınca önce patatesi sonra kabakları, patlıcanları kızartın. Tencereye kavurduğumuz etleri koyun sonra patatesi, kabağı, patlıcanları sırasına göre koyun en üstüne domates ve biberleri araya sarımsakları koyun et suyunu üzerine gezdirin.Zaten pişmiş olan yemeğinizin üzerine koyduğumuz domates ve biber yumuşayıncaya kadar 10 / 15 dk pişirin .
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder