ENGİNAR DOLMASI (BAKLALI)
ENGİNAR DOLMASI
Enginar mevsimi gelince her türlü yemeğini yapmak istiyorum etli olanı daha önce paylaşmıştım.Et sevmeyenler için bu tarif de iç baklalı . Enginar mevsimi geçmeden salatasının ve garnitürlü yapılanınıda paylaşacağım.
MALZEMELER
3_4 adet enginar
Yarım kg iç bakla
1soğan
3-4diş sarımsak
1büyük domates
Tuz
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Soğanı ince ince yemeklik doğrayın sıvı yağ ile hafifçe kavurun.Domatesi rendeleyip ilave edin içbaklaları ekleyin 1-2 dk beraber biraz daha kavurun.2 su bardağı sıcak su ,tuz ekleyin ve baklaları yumuşayıncaya kadar pişirin (suyu azalırsa sıcak su ilave edin )pişmesine yakın enginarları tencereye alın sarımsak ları ekleyin onlarda pişince servis tabağına önce enginarları yerleştirin içini baklaları doldurun . isterseniz dereotu ile küçük bir dokunuş yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder