ENGİNAR FIRINDA


                 ENGİNAR FIRINDA


Enginar mevsimi geçmeden değiş tarifler yayınlamak istiyorum demiştim işte onlardan birtanesi.Hem hafif hemde sağlıklı ben çok beğendim.hatta yanına yapraklarını batırarak yiyebileceğiniz bir sos da yapılabilir.En kısa zamanda onuda yayınlayacağım.

MALZEMELER
2 tane dolmalık enginar
1limon
4 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Zeytinyağı
Yağlı kağıt
Alüminyum folyo

YAPILIŞI
Enginar alırken dolmalık olarak alın ve temizletin. Derin bir kabın içine su doldurup  içine limon suyunu sıkın kabuğunu da  içine atın. Enginarı yıkayıp alt yapraklarını temizleyerek  uzunlamasına ikiye bölüp kararması  için
suya atın.Fırını 200 derece ye ayarlayın.Borcama enginarları yerleştirin içine sarımsak koyup tuz,kekik serpin her enginarın üzerine 1_2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.Borcamın üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile sıkıca kapatın 200 derece de 1 saat pişirin yaprakları kolayca kopuyorsa pişmiştir.Yapraklarınin içindeki etli kısmı sıyırarak afiyetle yiyin.
Alüminyum folyo yu açarken çok dikkatli olun buhar dan yanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder