ÜÇ RENKLİ BÖREK



                      ÜÇ RENKLİ BÖREK









Bu tarifi ve resimleri NURTEN BAYRAKTAR hanım elleriyle mis gibi hazırlamış ve kendi sayfasında yayınlamış.Tarifin görüntüsüne anlatımına, verdiği detaylara bayıldım.Tarifi sayfamda yayınlamak istediğimi söyledim iznini alarak başladım yazmaya.
Ayrıca beni yakından takip eden ve tarifini bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.
Bursa dan kendisine kocaman sevgiler yolluyorum.

MALZEMELER

4  hazır yufka
3_4 tane büyük havuç
1 soğan
150gr kıyma
1 domates
1 büyük patates (haşlanmış)
2_3çorba kaşığı peynir (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.)
Maydanoz

SIVI MALZEMELER
1su bardağı süt
1su bardağında az sıvıyağ

     YAPILIŞI
Önce süt ve yağdan oluşan sıvıyla yufkayı ıslattım.    1nci yağladığım yufkanın yarısını ikiye katlandığım yufka üzerine rendelenmiş ve biraz sotelediğim havuçlararı koyup sıkı bir rulo yapıp kenara aldım.
  2 nci yufkayı da soğanlı kıymalı malzemeyle yine rulo yaptım. (Soğanı ince ince doğrayın sıvı yağ ve kıyma ile kavurun  domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.suyunu çekene kadar hafifçe pişirin.)
3 ncü yufkayı da haşladığım patatesleri de ezip peynir maydonozla karıştırıp aynı şekilde rulo yapıp kenarıya aldım.
 4 ncü yufkayı da sıvı malzemeyle ıslatıp kıymalı, patatesli ve havuçlu ruloları üst üste koyup 4 ncü yufkayı da rulo yaptıktan sonra ikişer parmak kalınlığında kesip  yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıraladım.
 Önce den ısıttığımız 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra arzuya ve isteğe bağlı üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsunnnnn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder