LİMONATA






LİMONATA
Pastanelerde ,cafelerde içtiğimiz limonatayı evde yapmak mümkün hemde hiçbir katkı maddesi kullanılmadan.
Yaz sıcakları bunaltınca ferahlatıcı bir içecek isteriz ilk akla gelen limonata olur.Ama limonata deyip geçmeyin tadı ekşi olmamalı, içinizi bayacak gibi tatlı olmamalı, içince acılık bırakmamalı. Eeee nasıl mı yapmalıyız işte tarifi🌟

MALZEMELERİ
3 Tane kalın kabuklu limon
2kahve fincanı toz şeker
2 litre su
Şeker
1_2 bardak su

YAPILIŞI
Ben limonlardan fazla yapıp buzluğa koydum.(3 erli olarak hazırlayarak)
Limonların yıkayıp uçlarını kesin sonra uzunlamasına ikiye kesip çekirdekleri ni temizleyip küçük küçük doğrayın.Rondadan geçirin küçük bir kaba alıp 2 kahve fincanı toz şekeri ekleyip elinizle biraz ovun.Üzerini kapatıp dolapta 1gece dinlendirin.Daha sonra 2 litre suyu ekleyin 1 saat daha bekletin ve tel süzgeçten süzün içine damak tadınıza göre şeker ekleyip 1 _2 bardak daha su ekleyin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder