TAVUKLU PERDE PİLAVI



                   TAVUKLU PERDE PİLAVI



MALZEMELER

PİLAVI
2 su bardağı pirinç
1çay bardağı dolmalık fıstık
1çay bardağı kuş üzümü
1çay bardağı tuzsuz badem( üzeri için 10 /15 tane ayırın)
yarım çay bardağı sıvı yağ
75gr tereyağı
2.5su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
2 adet tavuk but

PERDESİ (Hamuru)
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
Un (aldığı kadar)

YAPILIŞI
Tavukları yıkayıp 1 litre kadar su koyup pişirin.Soğuyunca kemiklerini ve derisini ayırıp etini didiklediğiniz.

Önce pirinci nişastası çıkması için yıkayın üzerine çıkacak kadar sıcak su ve 1tutam tuz ilave edin yarım saat bekletin.kuşüzümlerini yıkayıp bir kasede suya koyup bekletin.
Tereyağı, sıvı yağı tencereye alın önce bademleri ( bademleri 2 parça ya ayırın)sonra fıstığı hafif sararıncaya kadar kavurun.pirinçleri ilave edin pirinçler tek tek ayrılana kadar kavurmaya devam edin .kuş üzümünü,didiklediğiniz tavuk etini katıp 1 _ 2 dk daha kavurun. 2.5 su bardağı tavuk suyunu, tuzu ,karabiberi ekleyin.Ocağın altını kısın  suyunu çekip göz göz olunca kadar pişirin.pilavın üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatıp dinlendirin.
Şimdi hamurunu hazırlayalım.
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın kabartma tozunu da üzerine 1,2 damla limon suyu sıkarak karıştırın.Azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
26 cm lik kalıbı tereyağı ile yağlayın ayırdığınız bademleri kalıba sıralayın hamurumuzu kalıbın 2 katı olacak şekilde açın dikkatli ce kalıba kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
Soğumuş pilavı hamurun içine dökün kalıbın kenarlarındaki hamurları içe doğru kıvırıp pilavı kapatın.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca kelepçe li kalıbın kenarlarını bıçak ile hafifçe geçin,kelepçesini açıp servis tabağına ters çevirin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder