BAKLAVALIK YUFKA TATLISI



             BAKLAVALIK YUFKA TATLISI




Bu tatlıyı  Bilge Teyzem de yemiştim çok beğendim.Hem hafif hem de yapılışı kolay
İşte tarifi
MALZEMELER
1Pk baklavalık yufka
2-3 çorba kaşığı tereyağı
Ceviz
Hindistan cevizi

SOSU

3 Yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu

ŞERBETİ

4 su bardağı şeker
5su bardağı su

YAPILIŞI
Şeker ve suyu kaynatın şerbet kıvamına gelince birkaç damla limon suyu sıkarak soğumaya bırakın.

Büyük dikdörtgen borcam kullanıldı.
Tereyağını eritin.Yufkaları pile pile yaparak
borcama tek tek yayın üzerine fırça ile tereyağını sürün her kata Hindistan cevizi ve cevizi bolca serpin.En üzerine de tereyağı sürün 180 derecede fırında üzeri sararana kadar pişirin.Çok kızarmamasına dikkat edin.Sosu hazırlayalım ve tatlıyı fırından çıkarıp üzerine dökün . iri kıyılmış ceviz de serpin şimdi üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Tatlı sıcak şerbeti ılık olarak üzerine dökün
Afiyet olsun 🍽

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder