MİNİK MEYVALI TARTLAR


              MİNİK MEYVALI TARTLAR



MALZEMELER

Minik tart kalıpları

125gr tereyağı yada margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1çorba kaşığı nişasta
1tane yumurta
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
Un

KREMASI
3 su bardağı süt
1.5  yemek kaşığı nişasta
1.5  yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı labne peyniri


JÖLESİ
1su bardağından 1 parmak eksik su
2.5 çorba kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta

SÜSLEMEK İÇİN
Meyva

YAPILIŞI
Oda ısısında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini karıştırın.yumurtayı ilave edin daha sonra nişasta, kabartma tozu, vanilya ekleyin yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde yarım saat buzdolabında bekletin.

Bu sırada muhallebiyi hazırlayalım

2su bardağı süt ve şekeri ocağa alıp kaynatmadan ısıtın.Tereyağı , labne hariç diğer malzemeleri 1 bardak süt ile bir kapta karıştırın ısıttığınız sütün içine azar azar ekleyerek karıştırın. (bir anda eklemeyin yumurta kesik kesik olur) muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.ocağı kapatın tereyağını ekleyip karıştırın
Muhallebi ılınınca labne peynirini ilave edin ve mikser ile çırpın.Üzerini kabuk tutmaması için streçle sarın.

Gelelim dinlenen hamurumuza dolaptan çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tezgahta 3-4 milimetre kalınlığında açın yağlayıp unladığınız minik tart kalıpları na hamurumuzu hafifçe bastırarak yerleştirin  yada kalıbınıza göre yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle kalıplara yerleştirin.çok kabarması için çatal ile delikler açın.170derecede sararana kadar pişirin . Fırından çıkarıp ılınınca dikkatlice kalıptan çıkarın.

Şimdi jöleyi hazırlayalım

Jöle için isterseniz marketlerde satılan tart jölesi alıp üzerindeki tarife göre hazırlayın
Yada pasta malzemeleri satan yerlerde renksiz jöle ler var bunları kullanabilirsiniz.
İsterseniz verdiğim tarifi uygulayın.

Su, şeker,ve nişastayı eritip.ocakta pişirin ılınınca kullanabilirsiniz.sıcak olmamasına dikkat edin.

Hazırlanan muhallebiyi sıkma torbası ile tartların içine sıkın dilimlediğiniz meyvaları sıralayın ve jöleden üzerine kaşıkla dökün.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder